Betulkah ikhlas? – Sesaat Kau Datang

(Sebahagian lirik lagu Sesaat Kau Datang – Ramlah Ram ft SleeQ)

Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela……..
Kerna hatiku masih mencintai
Dirimu dengan sepenuh hati…
Tapi ku ikhlas melepaskanmu…
Karena aku manusia biasa…..

Tiada salahku kepada dirimu
Kau buatku sengsara
Kau buat kecewa
Ku Harap ada karma
Yang datang kepadamu……kepadamu


Perasaankah ada yang kurang betul dengan lirik lagu Sesaat kau datang – Ramlah Ram ft Sleeq? Saya baru perasaan pagi ini. Kebetulan teringin menyanyi lagu ini, jadi saya pun google lah lirik lagu tersebut dan terperasaan ketidak tentuan liriknya.

Lirik sebelum tertulis ikhlas melepaskanmu tapi bila baca lirik akhir bunyinya seakan sakit hati dan berbau dendam. Apa kes? Betulkah ikhlas?

Ku harap ada karma yang datang kepadamu – Karma secara ringkas bermaksud pembalasan.

 

*terlalu sakit hati lah tu kan (ditinggalkan kekasih), sampai ikhlas hanya pada kata sahaja. :)

  1. Well, lagu sebenarnya macam jalan cerita juga.. So, mungkin mula2 tu, dia rela.. trus at the end, dia sedar yang dia tida sanggup, so dia buat keputusan baru.. he he he.. ^_^.v..

  2. aik..sa inda perasaan oh ni kay…but mgkn dia kecewa betul trus dia mau balas ka?

  3. ha’ah kan..sy pun baru prasan..hehe..biasalah tu, maybe it resembles how our hearts work…hati manusia senang berubah kan..huhu…

  4. Ironic betul kan. Macam ikhlas tidak ikhlas seja. Haha.

  5. kes sakit hati la tu..

  6. rela dlm sakit hati bah tu :lol: ikhlas cuma di mulut

  7. hehe..mcm2 bha maksud lirik ni..
    kita kena pndai interpret ja kan ?

    rela tp skt jgk..haha

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv Enabled