Category Archives: friends

kena review..:)

Yeaahhh…Happy mode..

Sebab??

sudah bagi our 3 little cute kittens breakfast, sudah bersihkan najis diorang, sudah kasi lap-lap muka dan badan diorang, jadi masa untuk minum tea kosong sambil beronline. Buka blog, buka FB, dengar muzik. 
Jeng-jeng..pagi ini, blog annie ming yang paling top di bloglist suka ke sini I saya, dan ada gambar saya o di situ. Rupa-rupanya turn blog ini pula kena review dalam segmennya – Annie Ming blog review…(^_^)
Gembira macam kena review oleh segmen antarabangsa pula. 

Tq annie. 

Bagi saya, segmen ini sangat baik- salah satu cara untuk menghargai kawan-kawan blogger. Mula-mula baca dalam blog dia tentang segmen, memang mahu join, tapi terfikir juga, blog saya ini bukan apa-apa, tapi she stressed that, segmen itu bukan untuk mengkritik bloggers yang join tetapi cara untuk menghargai para bloggers yang selalu menyokong dia sebagai seorang blogger.

Sebab sangat suka dengan segmen ini, maka saya telah mencreated satu lagi bloglist iaitu Annie Ming blog review and I put on my right side bar, di bawah komen-komen. Of course blog si Joanne, blogger pertama yang kena review dalam segmen ini yang kena listed dulu.

To Annie Ming..tahniah sebab buat segmen ini dan teruskan usaha murni anda (oh skemanya..hehe).

Bah, direct p Annie Ming page.

gimme a title for this..:) oh ya, happy birthday to Rin

Got nothing to do. Spending my “lebihan masa” at home only. After cleaning the house and feed our little cute kittens, I continued with my routine – go online and doing blog walking and listens to my favorite radio channel, mixfm at the same time. I not even joining my housemate to go to buy foods this afternoon. It’s my aim for today actually. Zero Budget. But then she came back with some foods for me too. TQVM, friend. HAPPY BIRTHDAY- we’re not celebrates it today so I will try to cooks extra delicious Labu Putih soup tomorrow. hehe.
(google image)
(happy birthday to my friend – Rin. May you wishes come true.)

Before posting this update, i did some changes to this page. Pretty major changes i think. Guys, do you notices it? Yup, i’ve remove my blog header which is created by a friend of mine (a very creative one – NC, jangan mare ya, saya masih simpan juga tu picture..) and also the sidebars color, purple to white color. Well, looks like this page a little bit “kosong” now, but i am happy and comfortable with it.

Bah..tomorrow still public holiday, so HAPPY HOLIDAY to all of you..do ENJOY your holiday.

Secret Admire

Post ini agak panjang, tapi baca sampai habis ya..:)

Secret Admire?

Apa tu? alah yang kita minat orang secara diam-diam tu. Kita pendam perasaan kita sendiri, kita akan pastikan kita mengetahui perkembangan secret admire kita tu dan kadang-kadang cemburu tidak bertempat. Pernah? ndak pernah? 

Dulu saya pun ada juga main secret admire ni. Tapi rasanya benda ini normal dan banyak couple yang sampai kawin bermula dari main-main secret admire ni. Waktu itu saya masih belajar di belajar di UMS. Lucu pula bila diingat balik. Kira angau juga lah saya time tu. Rindu bila tidak nampak dia, malu bila berada dekat dengan dia, cemburu bila dia mesra dengan gadis2 lain dan jadi tidak keruan bila dia memandang ke arah saya (mungkin tidak sengaja terpandang)..eh geli-geli kan ..hahah

Secret admire ni saya kenal dalam sesi orentasi Pelajar Baru UMS 1999, kami berada dalam fakulti yang sama tapi berlainan kursus. Saya dalam kursus Hotel Management dan dia mengambil kursus Human Resources Management. Orangnya agak tinggi dan chubby (dulu saya memang minat lelaki chubby) Kalau memilih kelas tutorial bagi subjects teras, saya akan berusaha untuk satu kelas dengan ‘dia’. Dan kami memang pernah dalam tutorial class yang sama, kalau tidak silap subject Statistik (En. Thirunakarasu) yang diadakan di kelas Dt. Simon Fong. Keras oh kan perasaan admire saya pada dia..(^_^)

Memang saya angau akan si secret admire ni. But saya tidak pernah kasi tau (kalo kasi tau, bukan namanya secret admire kan?). Saya hanya ceritakan kepada kawan terdekat iaitu Mimi Leong dan Onteng. Seorang kawan lagi iaitu Konong yang berada di UM turut bersusah payah menolong saya mencari lirik lagu Bersama Mu dendangan Syafinaz yang kebetulan Hits time tu. Lucu oh..hahaha. Rasanya saya bukan lagi admire sama tu orang tapi sudah jatuh cinta…Kan? Apa pendapat kamu?

Pernah sekali Mimi mengadakan birthday party dan dengan cepat saya mencadangkan agar dia menjemput si secret admire tu sebagai tetamu. Gilakan? tapi bila dekat-dekat dengan dia saya jadi malu-malu pula. Yaiiii..bikin geli o kan.. Kalau saya berani berterus terang, adakah saya akan bercinta dengan si secret admire tu? Atau kalau ada messenger, berputikkah cinta antara kami berdua? Atau, sebenarnya wujud juga messenger tetapi dia ni tidak berminat dengan saya?  Sampai sekarang bah persoalan-persoalan ini masih wujud dalam fikiran. Atau mungkin sampai sekarang dia tidak pernah tahu saya pernah menjadi peminat tegar dia..Duiii.

Tapi Saya yakin, rahsia saya meminati dia tidak pernah bocor. Tetapi kadang-kadang terfikir juga pasal dia ni, kerja di mana, kawin kah sudah?

Saya tidak pernah kesal tidak berterus terang pada dia tentang perasaan saya dan saya anggap semua ini pengalaman yang manis. Kenangan terindah. Hanya kawan-kawan terdekat saya yang tahu siapa secret admire yang saya maksudkan ni dan walau perasaan saya ni tidak kesampaian pada dia, saya tetap mengharapakan dia berjaya dan bahagia selamanya…:)

Award lagi..(*_*)


Tq VERY MUCH to MamaJnJ sebab menyenaraikan saya dalam senarai tambahan..:)

Okay, kita baca syarat-syarat utama Award kali ini:
~Bagi siapa sahaja yang menerima award ni , DIHARUSKAN memberikan/tag kepada lima orang lagi
~Selepas itu, si penerima award harus meletakkan link-link berikut di blog/artikel masing-masing ( kat entri tau )
3. Gee
5. Kay
PENTING!
~Sebelum kamurang letak link-link di atas , padamkan dulu link yang berada di no 1 . kemudian semua link yang tinggal dinaikkan 1 level seperti link no 2 menjadi no 1 , link no 3 menjadi no 2 dan seterusnya . Selepas itu , masukkan link korang di bahagian paling bawah sekali iaitu no 5 . ok ? ya. Tapi kamurang semua kena JUJUR & ADIL ye dalam menjalankannya . Jika setiap penerima award mampu memberikan award ini kepada 5 orang dan kesemua mereka yang ditag meletakkan link dengan betul , maka jumlah backlink yang dia akan dapat ialah :-
Posisi 5 : jumlah backlink = 5
Posisi 4 : jumlah backlink = 25
Posisi 3 : jumlah backlink = 125
Posisi 2 : jumlah backlink = 625
Posisi 1 : jumlah backlink = 3,125
Nota Tambahan:
Menurut info dari SEO ( Search Engine Optimation ) ramai blogger telah mendapatkan 1,953 ,125 backlink dan keuntungannya . Blog kamurang akan mendapatkan trafik tambahan, apalagi jika ada yang meng’klik’ link ke blog korang .
Selain mengeratkan persahabatan antara blogger , award ini boleh membantu untuk menaikkan trafik dan backlink ke blog korang .
[Kesimpulannya : award - dapat ramai kawan - baclink - trafik - pagerank meningkat]

Baik, 5 orang yang bertuah ialah:

(^_^)

P/s: ayat di atas kebanyakannya ditiru bulat-bulat dari blog mamaJnJ.

Happy Birthday to u..

Nah..here i presented to you one of my friend who is celebrating her 26 years old living happily on this GREEN & PEACE earth (heheh)
.
.
.
`
,
/
@
~
%
*
^
$
mRS. Fatimah (she posing with beautiful roses that her hubby sent for her)..mmm something not rite with my Hp’s camera..this lady look much pretier in real life!