Category Archives: makan

Wake up around 7.14am this morning. After reading some articles in my Reader Digest latest collection, I start doing my laundry with washing machine (usually I do it with hand wash), that located in our kitchen area.  While waiting for my laundry ready, I was cleaning the kitchen area at the same time. 2 work completed in a time.  YUHUUUU…….(^_^)

Selepas siap jemur kain (mesti juga dijemur walau kena spin oleh mesin, supaya bau harum kalau kena matahari), I prepared my breakfast. Well having breakfast is my routine even though I skipped it sometimes. And here goes my breakfast meals for today.

tea lipton kurang manis (tidak manis..hehe)  dan ubi manis rebus


yummy ?..:)

Biasanya ubi manis rebus dimakan bersama kelapa parut, tetapi benda itu tidak ada, jadi makan kosong saja lah.

EPO


Vit. C

selepas breakfast, saya akan makan makanan tambahan iaitu EPO dan Vitamin C.

Untuk lunch? macam mau makan Kuew tiaw goreng pula macam si Mia masak tu.

Macamana dengan kawan-kawan blogger semua? breakfast apa tadi? lunch apa nanti?

pinggan besar

Pinggan BESAR
Went to a restaurant called Pinggan Besar last night for dinner. I guess it is a new eating place since I never heard about it before. Terdengar pasal restaurant ini pun sebab ada kawan sekerja yang memberitahu char kue tiaw di sana sangat sedap. SEDAP? turus saya terimbas rasa char kue tiaw kegilaan saya di Karim Corner UPSI. Nah, kenapa tidak mau try kan..

well, right after work, we (my housemate and I) direct to that place. (actually we don’t know yet where is the exact location). Dengan berpandukan kepada directions kawan sewaktu bercerita and a sms from my another housemate, finally we managed to find the restaurant. (itupun selepas pusing 2 kali). As planned, both of us ordered char kue tiaw and while waiting for our meals to be serve I keep on imagining a big plates with fully delicious char kue tiaw on it (ya la, sudah nama kedainya pinggan besar). But then to my disapointment, it only served in a small plates (yang pinggan leper untuk simpan2 kuih lagi tu, not the round plate). Dui dogo, punyalah kecewa, sikit lagi tu. 4 saja tu udang.. 

inilah pinggannya (kecil), ini gambar diambil selepas makan (licin kan…:))

Yah, sudah lah sikit, and its cost RM 4.50 each. Hmm, lagi lah saya kebingungan dan sempat menggelengkan kepala. But, I agreed to my friend then, sekarang semua barang mahal. Itulah sebab makanan pun jadi sikit dan mahal.

Anyway, I give 3 stars out of 5 to this restaurant and I do suggest you (especially those in Sandakan) to try they char kue tiaw. The taste is yummy.:)

food hunters…

As planned yesterday, today my friends (Sal -the driver and Ida) and I had our lunch at Sim-Sim Market. Yeah, Ikan bakar always been one of my favorite meals! The funny thing is, after have been in Sandakan for almost 1 year, only now I realize that, this market open for operation during day time. Huhu, poor me. All this while I thought this market open at night only. Itulah, bila nampak asap dari kawasan tersebut (menandakan buka la tu) saya sedikit terkejut and said “aik, buka juga siang hari?”. Sebenarnya kami bertiga memang tidak tahu pasar tu buka siang hari, saja-saja merancang-rancang untuk makan di sana. I did took pictures as well. Nah, tingu sendiri lah..
The Location: Pasar Sim-sim
Ikan bakar yang dipanaskan semula apabila para pelanggan memilihnya
ini pun ada
Ikan bahulu, ..yum yum..
haha…tinggal tulang..
well, its cost only RM5 per person for Ikan bahulu and RM8 for ikan Okodohot (betul ka nama ikan ni?) so cheap!
After that, when heading home, we were dropped by at Servay Bt.7. I bought some toiletries and also…………jeng jeng jeng..A NEW RECYCLE BAG for my self..huhu..how i missed my Jusco RECYCLE BAG. But, Servay punya pun not bad bah, as long as I can use it whenever I go shopping and i can help CONSERVE the ENVIROMENT by reducing plastic bags usage. That’s the most important! Yes..yes…I LOVE GREEN..PEACE TO THE WORLD. Alamak, now I am merapu..blaaa..blaaaa..
Nah, cantik ba kan…