Cuepacs mahu JPA tangguh SBPA, runding semula dengan kesatuan

Pagi ini, bangun dengan keadaan otak bercelaru. SBPA. Ya, tidak sangka SBPA ini mampu menyebabkan saya dan saya yakin ramai lagi penjawat awam di luar sana bingung. Apa tidaknya, keluar dalam berita sebelum ini bahawa tempoh sama ada kekal dibawah SSM atau memilih SBPA hanyalah sampai akhir bulan ini. Pada masa yang sama pula, Cuepacs menasihati penjawat awam agar jangan tergesa-gesa menandatangani opsyen SBPA dan memintah dilanjutkan tempoh. Pening kepala, tambah lagi secara peribadi saya tidak faham akan SBPA ini tetapi…..tidak apalah, tidak boleh saya nyatakan semua sebab saya berada dalam situasi : SAYA YANG MENURUT PERINTAH.

KUALA LUMPUR, 18 Dis — Cuepacs membuat pendirian tegas meminta kerajaan menangguhkan pelaksanaan sistem Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA), yang akan dikuatkuasakan 1 Januari ini, dan mengadakan perundingan dengan badan induk kesatuan awam itu.Badan induk itu mendakwa pihaknya “amat kesal” kerana kerajaan dan Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) tidak mengadakan langsung perundingan dengan Cuepacs sebelum menggubal dan melaksanakan SBPA.

Presidennya Datuk Omar Osman berkata, kerajaan seharusnya memastikan setiap anggota perkhidmatan awam, yang saiznya 1.4 juta orang, menerima maklumat yang tepat dan mendalam sebelum menerima opsyen pelaksanaan SBPA.

Maklumat lanjut:Cuepacs mahu JPA tangguh SBPA, runding semula dengan kesatuan

 

  1. Sy rilek sj ni Kay.sy tgu perkembangan sj.kalo tada apa2 so sy sain la pd hari terakhir.mmg kita kurang fhm sbb kurang maklumat itu yg CUEPACS perjuangkan spy dorg kasi fhm kita betul2 before pegi sain.

  2. saya lagi inda faham kay

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv Enabled