Cuti kali ini – Part 1

Cuti kali ini saya bercuti…hehehe. Sebenarnya cuti kali ini selain dari bercuti bolehlah juga dikatakan sebagai Reunion of Geng Bulat DPLI UPSI 2008. Kenapa the name is Geng Bulat? Sebab 4 orang adalah bulat besar dan saya pula bulat yang kecil. :)

Jam 9.30am, 4 Jun 2012 I landed safely at Penang International Airport. Oh Airport ini sedang dalam renovation, jadi tidak  begitu teratur. 15 minutes later, Zila the driver arrived with Mimi (yang sampai awal lagi – jam 8.30am) and without any delay we heading straight away to Queensbay Mall for lunch. Sementara tunggu seorang lagi kawan sampai kami bertiga duduk bercerita. 5 tahun tidak jumpa tu.

Photobucket

A shoot before lunch. Geng bulat sepatutnya ada 5 orang tetapi Aya cannot make it sebab ada hal.

(Standing at the back: L-R Kay and Ayang. Duduk di depan L-R Zila, Adam (Ayang’s son) dan Mimi.

After lunch kami pergi ke Ferrenghi Beach.

Photobucket

Oh i love this! Boat Parachute activity at Ferrenghi Beach yang betul2 saya mau buat selain dari Jetski. Tetapi hampa. :(

Photobucket

Restoran di tepi pantai

Photobucket

Pantai yang kecil

Personally, saya tidak suka pantai ini. Pantainya tidak luas dan air lautnya kotor – keruh. Tapi saya suka aktiviti di pantai tersebut.

After that Ayang and the family balik ke Balik Pulau, meanwhile the three of us – Zila, Mimi and I ke Sungai Petani Utara untuk balik ke rumah Kakak Zila. Selepas rehat, kami bertiga keluar lagi untuk round-round Penang dan kembali semula ke rumah pada jam 5 pagi.

* I forgot to put watermark on the 2 gambar terakhir.

  1. i really wanna try boat parachute dr kecik lg..hehe..tp blum ada peluang lg..lgpun mcm takut2 ni.. :p

  2. Boat Parachute best! ari tu sy naik time d manukan, time mau naik2 takut2 jg nie tp sekali d atas so peaceful.. hehe
    yang kena lempang air tu yg nda best coz takut tengelam

  3. waaa..cuti2 yg best owh kay..
    sa pn mcm aemy..takut..haha :D

  4. wah..ko mmg bercuti hbs o kan cath..sioknya tu..sy punya cuti berabis berbengkel di KL pula..nda siok betul..hbs duit sia shopping di TAR n sogo..haha.

  5. wah.. cuti2 malaysia ni.. tapi kalau bercuti sama kawan2 walau di mana kita pegi.. mimang siuk kan kay..

  6. wah c kay p bercuti sambil lawat kawan lama kan..best juga oh..

    cute juga nama grup kamu ni geng bulat

  7. Waa…Syiok ya u..pi bercuti2 d Langkawi..Sa blm pernah pi sana ooo…Nanti lah one day terpigi juga tu kan…Cantik nie tempat dia..hehhe

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv Enabled