Cuti kali ini – Part 2

(malas mau tulis banyak)

Keesokannya harinya kami ke Ke langkawi!. Tapi kenalah melalui beberapa tempat dulu. Bertolak dari Sungai Petani, masuk ke negeri perlis sebab kami akan mengambil Feri ke langkawi melalui Kuala Perlis

Photobucket

Suasana di Luar Kaunter Tiket Feri di Kuala Perlis. Be careful with the Ulat Tiket.

Kami sampai lewat di Langkawi. Dalam jam 8.00pm. Luckily kami sudah tempah kereta sewa awal-awal atas pertolongan seorang member yang berasal di Langkawi dan sedang berada di Langkawi. A cute Greeny Cherry Car. Right after we take our dinner, we heading to Pantai Chenang and looking for a hotel room with suit with our budget. Dalam 20 minutes dapat lah room – double queen size berharga RM150.00 at Grand Beach Motel, 3 minutes to the beach.

Photobucket

We were spent a night at this motel

Malam ketibaan di Langkawi, kawan yang membantu kami mencari kereta sewa telah membawa kami round-round Langkawi. Sebenarnya kami agak rugi sedikit kerana tiba lewat, kalau tidak banyak benda – kehidupan malam di Langkawi yang boleh kami explore. It’s okay lain kali boleh datang lagi.

Awal pagi esoknya, kami ke pantai untuk menunaikan hasrat main Jet Ski tetapi sekali lagi good charms not with us sebab ombak sangat kuat and visitors dinasihatkan untuk tidak melakukan sebarang aktiviti pantai. So kami bertiga menyusuri pantai yang luas saja lah.

Photobucket

3 of us at Pantai Chenang Langkawi

Photobucket

Ombak yang sangat kuat

Photobucket

Pantai yang luas

Photobucket

Photobucket

Selepas dari pantai, kami breakfast dan berkemas untuk check out. Kemudian kami ke Langkawi Geopark untuk merasai pengalaman menaiki Cable Car.

Photobucket

Pintu masuk ke Langkawi Cable Car. Macam tidak ada orang kan, tapi sebenarnya sangat panjang barisannya.

Photobucket

Berani kah tergantung di udara?

Selepas dari naik Cable Car kami ke shopping mall yang, beli apa-apa yang patut dan segala pesanan kawan-kawan. Kami menaiki Feri ke Kuala Perlis pada jam 7.00pm.

Percutian di Langkawi TAMAT.


Leave a comment ?

13 Comments.

  1. Langkawi mmg siok ba.sy mo pegi la mo naik kapal layar.pantai chenang mmg siok.itu cable car kan kay sy ada naik jg.mmg sy ketakutan.mcm mabuk sdh sy.hehe..tp siok kan

  2. kay! dei sa mau naik tu kereta kabel ni..gayat ka naik tu kay..inda sa dpt kasi bayang perasaan sa ni

  3. err.. sa pun belum pernah pigi Langkawi oh.. he he he.. mo pigi jalan2 sama si Sumandak la sana.. :D

  4. Paling tidak siuk lah kan kalau kita sudah planning mau buat aktiviti air, sekali tengok nda dapat, sebab ombak kuat. Tapi ndapa bah, boleh datang lagi kan. :mrgreen:

  5. Kay, sa punya duit picah/ siling belum cukup2 lagi mau pg Langkawi ni. :lol: Astaga, punya bersih pantai dia. Bukan mcm tempat kita. :cry:

  6. dulu 1st time ke langkawi.. aku naik feri dari kuala perlis jua.. mabuk ni.. hahaha

    d langkawi kami tumpang bermalam d umah kawan.. save budget sikit la.. kami ke galeri perdana, makam mahsuri.. ntah ke mana lg tu.. lupa sudah..

    tp cable car ni mmg teda naik.. mcm sayup2 ja tu pemandangan dr cable car.. hahaha

  7. masih indah di Langkawi,nice photos.

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv Enabled