Kerja pagi tadi

Pagi tadi adalah hari membersih rumah sedunia – oh my room only. Hehe.

After done with floor sweeping, I tiba-tiba saw my sister holding a pail with waters inside to her room.

“Mau lap cermin”, she said. Turus hati saya berbunga-bunga.

“Lepas siap di bilik ko, ko rajin-rajinlah lap cermin bilik saya pula.” Saya bilang. Inda malu kan.

Dalam 15 minit dia keluar dari bilik dia.

“Kau minta tulung lap cermin kah tu?”

“Iya, hehehe.”

Then, dengan penuh sukacitanya saya memindahkan tilam dan bantal2 saya ke tempat yang lain (still inside the room – saya tidak punya katil ya), so my sister has enough space to do the window wiping.

While si adik doing her job, saya pula ambil gambar.

Photobucket

Si sister dengan rajinnya mengelap cermin. Si Putih pula sedang mengacau.

saya ada new hair style. Sangat pendek..boleh kasi pacak-pacak itu rambut. :)

Leave a comment ?

13 Comments.

  1. Bagus o sis ko kan, kalo sia suru adik sia ka apa. Mesti ada mo bagi dia kali tu hahaa.

    Meow! Si Whitey hahaa.

  2. tolong menolong amalan yang mulia kan? :)

  3. kay rajin adik ko ni kay..siok ada adik mcm ni..tapi sa tada adik pempuan..lelaki ja tapi mau harap buat kerja begini..deiii…

    bh happy weekend kay

  4. ahh.. betapa sy rindu sama adik2 perempuan sy time durang masi bujang.. skrg smua suda kawin.. yang tinggal skrg smua lelaki.. susah mo bikin kawan.. huhu.. ;)

  5. waaa..bestnya ada adik ni. Rajin lg tu. Jeles. Haha. Sy mau potong rambut bah ni tp tkut x sabar tggu pnjg. Nti mcm dulu, hari2 cek kepnjgan rambut. Hahaha

  6. Cantik n comel juga si putih tu

  7. rajin ur sister kan..mcm best oh rumah kau ni..tidak panas pun…mcm x panas…

  8. Punya siok kalo ada sis yang prihatin mo tulung lap jindila hahaha…kalo sia pula self service arr hehe…

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv Enabled