Pelajar perempuan Upsi maut terjun bangunan

TANJUNG MALIM -Tekanan perasaan dipercayai menjadi punca seorang pelajar perempuan tahun tiga Fakulti Pendidikan Awal Kanak-Kanak, Universiti Pendidikan Sultan Idris (Upsi) terjun dari tingkat empat bangunan E-Learning kampus universiti itu di sini, petang semalam.

Menurut sumber, pelajar berusia 23 tahun dan bakal menamatkan pengajiannya dalam dua semester itu, dipercayai telah mencederakan dirinya sebelum nekad terjun bangunan.

“Terdapat kesan darah pada dinding koridor di tingkat empat bangunan di mana pelajar terbabit dipercayai terjun.

“Kesan itu menunjukkan pelajar ini telah cedera dan nekad terjun bangunan,” katanya ketika ditemui Sinar Harian.

Menurutnya, kejadian itu berlaku kira-kira jam 5.30 petang ketika kebanyakan pelajar tamat kuliah tambahan. Kata sumber itu lagi, mangsa mati akibat kecederaan parah di kepala dan patah kaki. Ketika kejadian, katanya, mangsa berpakaian muslimah, berseluar trek dan bertudung.

“Menurut rakan-rakannya, sebelum ini pelajar yang berasal dari Johor Bharu itu dilihat murung dan sering bercakap sendirian dan berkemungkinan menghadapi tekanan,” katanya.

Sinar Harian cuba menjejaki rakannya, namun masih gagal kerana mangsa berkemungkinan tidak tinggal di kolej kediaman tetapi tinggal di kediaman luar kampus.

Dalam pada itu, seorang pembaca Sinar Harian Online dalam mesej Facebook menulis bahawa “seorang mahasiswi Upsi semester empat, minor Bahasa Arab terbunuh setelah terjatuh dari Bangunan E-Learning sekitar jam 5.30 – 6.00 petang tadi.”

“Kami diberitahu dari tingkat empat dan identiti mangsa juga telah dikenal pasti dan akan disiarkan sebaik sahaja disahkan,” kata pengunjung itu.

Sumber

  1. aduiii. Kesiannya. Pa pun, klu ada pa2 masalah or tertekan, share dgn kawan2..

  2. huhu…scary…..semoga kita semua dikuatkan semangat & x t’jebak ngan kes2 mcm ni..huhu..

  3. aduh.. tekanan la tu.. nda dpt cope.. sayang padahal mau hbis suda

  4. Kesian keluarga kalau buat mcm nih ! susah payah mak bapak besarkan sehingga ke menara gading, akhirnya berakhir hanya kerana tekanan..kawan2 kan ada, hermm..didikan agam juga amat penting dlm hal ni..takziah bt keluarga mangsa

  5. Condolence for the family. Hmm. speechless..coz we will nvr know what the late her actly felt at that time.

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv Enabled