pinggan besar

Pinggan BESAR
Went to a restaurant called Pinggan Besar last night for dinner. I guess it is a new eating place since I never heard about it before. Terdengar pasal restaurant ini pun sebab ada kawan sekerja yang memberitahu char kue tiaw di sana sangat sedap. SEDAP? turus saya terimbas rasa char kue tiaw kegilaan saya di Karim Corner UPSI. Nah, kenapa tidak mau try kan..

well, right after work, we (my housemate and I) direct to that place. (actually we don’t know yet where is the exact location). Dengan berpandukan kepada directions kawan sewaktu bercerita and a sms from my another housemate, finally we managed to find the restaurant. (itupun selepas pusing 2 kali). As planned, both of us ordered char kue tiaw and while waiting for our meals to be serve I keep on imagining a big plates with fully delicious char kue tiaw on it (ya la, sudah nama kedainya pinggan besar). But then to my disapointment, it only served in a small plates (yang pinggan leper untuk simpan2 kuih lagi tu, not the round plate). Dui dogo, punyalah kecewa, sikit lagi tu. 4 saja tu udang.. 

inilah pinggannya (kecil), ini gambar diambil selepas makan (licin kan…:))

Yah, sudah lah sikit, and its cost RM 4.50 each. Hmm, lagi lah saya kebingungan dan sempat menggelengkan kepala. But, I agreed to my friend then, sekarang semua barang mahal. Itulah sebab makanan pun jadi sikit dan mahal.

Anyway, I give 3 stars out of 5 to this restaurant and I do suggest you (especially those in Sandakan) to try they char kue tiaw. The taste is yummy.:)
Leave a comment ?

10 Comments.

  1. Nama tak seindah rupa la ni ea? sabar la.. huhu

  2. pakcoh..tu la, mula2 title post ni tak seindah nama, tapi tukar g pinggan besar..hhehe..

  3. hehe. licinnnn

  4. adeh, apala kedai tu. patut buh la nama len!

  5. I am S!L4H, hahah, memang licin sebab sangat lapor time tu

    Yaya, tu la, nama je besar ..hukhuk…

  6. pinggan nye x besa pon ?
    ape la kedai niy .

  7. hehe..char kue teaw mmg mahal pon..hehe

  8. nur'aifaa: tu la, heran bin ajaib. kalau makan nasi campur baru pinggannya besar rasanya.

    apik pehe: ya la mahal tapi x la pinggannya kecil n leper gitu..hehe

  9. Tiap kali aku posting sandakan, aku sure gi
    Kedai nie, kira acara wajib..
    Korang patut baca betul2 menu dia, ada tertulis
    Saiznyer. Korang patut order pinggan besar,
    Saiz dia hampir 3 kali ganda dari saiz dalam gambar
    Tu… Dan udang dia lebih banyak. Harga rm 9.00.
    Kalau di Sabah, untuk rasa dan harga aku amat
    Merekomenkan kat korang kedai nie, anyway sandakan
    Nie bagi aku seafood heaven. Besok aku akan ke sana lagi,
    Harapnyer bokak lah kedai tu… Mengidam pulak
    Rasanyer.

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv Enabled