Salah faham?

Situasi 1: CP vs Centre Point  (phone conversation)

He: kay dimana?

Me: sini CP

He: mana? (dengan suara lembut)

Me: di CP bah

He: Mana? (kali ini dengan suara yg agak kasar)

Me. Sini CP bah, Kau tidak tahu kah mana itu CP. CP itu Centre Point!

He: Saya tidak tahu. Kasi tahu awal2 lah di Centre Point!

Me: Kau ini, orang KK pun tidak tahu apa itu CP!

@!#$#^%^$$##

 

Situasi 2 (di 1B) : Big Apple Vs Apple Cafe

Me: Saya mau tapau itu Big Apple. Kau tau kah di mana?

He: Apa itu?

Me: Yang donat tu bah, Big Apple. Saya mau makan di bus time balik Sandakan. Si anang cakap di ground floor tu.

He: oh ya, saya tau. Mari.

Dengan penuh gembira saya menuruti dia dari belakang. Dalam masa yang sama saya bersms dengan adik meminta direction mana letaknya kedai Big Apple di 1B.

He: Ini kan?

Kami berdiri di depan Apple Café.

Me: Mr.X. Saya mau Big Apple, yang donut tu, bukan Apple Café.

He: (Dengan muka blur). Oh saya tidak tahu, tadi kau cakap Apple.

Me: !@#$%^&%$$#@@$$

 

Situasi 3. Just recently: Bus stop Vs Esso (phone conversation)

Me: inda payah lah ambil saya di CP (kali ini saya yakin dia tahu mana itu CP). Nanti saya tunggu saja di bus stop di Cathay lama tu. Yang depan itu wisma budaya.

He: Di mana itu?

Me: Ala, yang bus stop di depan hotel bandaran tu bah, yang depan wisma budaya tu. Sebelum bulatan di bandaran tu. Tahu kan? Di mana sekarang?

He: Oh bah. Sini limpas Putatan sudah.

Lebih kurang 15 minit dia telefon.

He: Kay di mana bah ini, sini sudah saya tunggu (dengan suara agak keras)

Me: Aik, sini saya bus stop ni.

He: mana bah ni, sini sudah saya tunggu ni. Sini Esso. Kau tiada pun.

Me: !@$^%&((^%#

Punya sakit hati. Tapi mungkin juga salah saya sebab tidak cakap hotel sangri-la bandaran kan? Dia pula tunggu di Esso Kg. Air  depan Restaurant Taufik.

Memang bikin panas ini situasi kan. Tapi bila ingat-ingat balik, bikin ketawa pula.

Leave a comment ?

15 Comments.

  1. Obviously lain cara kamu interpret msg! Bikin panas kan.. Hahahhaha.. Tp lucu pula! Haizzzz..

  2. Hahahahahaha….Sgt klaka..husband kt tny byk Kali kt gelakkan ape..

  3. adui bah, lucu ni dibaca. biarpun saya bukan 100% org KK, tapi bila baca ni,sudah terbayang tu lokasi2 dia…tapi maybe kalau in conversation, tu perception dia boleh berubah as compared to reading text bah kan.

    my husband used to scold me about my failure to give directions properly. eventually, lepas selalu kena marah2 saya pandai suda pilih landmark yang sesuai bila bagi direction so that orang boleh recognize tu location dengan mudah.

    • Eh kdng2 bikin geram ni Carol. Saya x tau mungkin cara saya terangkan direction or sesuatu benda tu tidak jelas atau apa. yang bikin panas tu pasal bus stop. Saya jln kaki ba dr bus stop p esso sbb mls lg suru dia pusing balik.

  4. kay..lucu bh ni…sa bukan orang kk tp sa tau ni tempat2 semua la..cmgkn dia pun inda berapa tahu bh kan ni tempat2 dia..he he he he..

    hahah lucu ni..

  5. sadihnya cat..tapi rasa mcm lucu pun ada. kalau sy dlm situasi ko, mesti sy marah2 sdh..haha..mgkn tu org tdk biasa area KK kali cath. ko kena bg kursus la mcm tu..hehe.

  6. hahaha..lawak tp biasala tu.pemahaman org ni berbeza2

  7. aiyooo…dia bukan org kk ka??? haha..kesian juga….klu sy geram suda tu..klu d 1b tu boleh dimaafkan lg klu sesat..tp klu CP pun xtau d mana, sy pun xtau mau ckp apa..hahaha :p

  8. :razz: :lol: kadang2 gitu lah sa sama hubby sa. Gerigitan juga sa bila nda paham tu msg sa. tp, well, mungkin cara penyampaian pun salah, nah! berlaku mcm tu.

  9. hahhaha..bikin panas bikin lucu juga ooo

  10. Haha. Nda berfahaman kamurang ni. Mau yang betul-betul detail punya direction kali ni tau. :p

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv Enabled