Secret Admire

Post ini agak panjang, tapi baca sampai habis ya..:)

Secret Admire?

Apa tu? alah yang kita minat orang secara diam-diam tu. Kita pendam perasaan kita sendiri, kita akan pastikan kita mengetahui perkembangan secret admire kita tu dan kadang-kadang cemburu tidak bertempat. Pernah? ndak pernah? 

Dulu saya pun ada juga main secret admire ni. Tapi rasanya benda ini normal dan banyak couple yang sampai kawin bermula dari main-main secret admire ni. Waktu itu saya masih belajar di belajar di UMS. Lucu pula bila diingat balik. Kira angau juga lah saya time tu. Rindu bila tidak nampak dia, malu bila berada dekat dengan dia, cemburu bila dia mesra dengan gadis2 lain dan jadi tidak keruan bila dia memandang ke arah saya (mungkin tidak sengaja terpandang)..eh geli-geli kan ..hahah

Secret admire ni saya kenal dalam sesi orentasi Pelajar Baru UMS 1999, kami berada dalam fakulti yang sama tapi berlainan kursus. Saya dalam kursus Hotel Management dan dia mengambil kursus Human Resources Management. Orangnya agak tinggi dan chubby (dulu saya memang minat lelaki chubby) Kalau memilih kelas tutorial bagi subjects teras, saya akan berusaha untuk satu kelas dengan ‘dia’. Dan kami memang pernah dalam tutorial class yang sama, kalau tidak silap subject Statistik (En. Thirunakarasu) yang diadakan di kelas Dt. Simon Fong. Keras oh kan perasaan admire saya pada dia..(^_^)

Memang saya angau akan si secret admire ni. But saya tidak pernah kasi tau (kalo kasi tau, bukan namanya secret admire kan?). Saya hanya ceritakan kepada kawan terdekat iaitu Mimi Leong dan Onteng. Seorang kawan lagi iaitu Konong yang berada di UM turut bersusah payah menolong saya mencari lirik lagu Bersama Mu dendangan Syafinaz yang kebetulan Hits time tu. Lucu oh..hahaha. Rasanya saya bukan lagi admire sama tu orang tapi sudah jatuh cinta…Kan? Apa pendapat kamu?

Pernah sekali Mimi mengadakan birthday party dan dengan cepat saya mencadangkan agar dia menjemput si secret admire tu sebagai tetamu. Gilakan? tapi bila dekat-dekat dengan dia saya jadi malu-malu pula. Yaiiii..bikin geli o kan.. Kalau saya berani berterus terang, adakah saya akan bercinta dengan si secret admire tu? Atau kalau ada messenger, berputikkah cinta antara kami berdua? Atau, sebenarnya wujud juga messenger tetapi dia ni tidak berminat dengan saya?  Sampai sekarang bah persoalan-persoalan ini masih wujud dalam fikiran. Atau mungkin sampai sekarang dia tidak pernah tahu saya pernah menjadi peminat tegar dia..Duiii.

Tapi Saya yakin, rahsia saya meminati dia tidak pernah bocor. Tetapi kadang-kadang terfikir juga pasal dia ni, kerja di mana, kawin kah sudah?

Saya tidak pernah kesal tidak berterus terang pada dia tentang perasaan saya dan saya anggap semua ini pengalaman yang manis. Kenangan terindah. Hanya kawan-kawan terdekat saya yang tahu siapa secret admire yang saya maksudkan ni dan walau perasaan saya ni tidak kesampaian pada dia, saya tetap mengharapakan dia berjaya dan bahagia selamanya…:)
Leave a comment ?

18 Comments.

  1. ♣dya aien♣

    dya pun penah ade secret admire jugak..hehe..masa skola lnsg tak penah ckp2 ke tegur2 ke apeke..tba2 skarang da jadi kawan kamceng.. ;p

  2. o…sa tau tu.. si jacky kan? hahahaha..eh, berlainan kursus kah kekekekek…

    apa kabar sda itu org skg? kalau sa kn.. sa mau tau o..

    lemme share a secret here..
    i oso admire somebody..n that person is my hubby now..heheh..cewah2..mcm taik2 o kn,,

  3. jengjeng..mcm sy tau aja siapa tu cath..hehe..time ums dulu, kalau saya buat entry ttg siapa sy admirer mesti kamurang tau juga siapa…eeeiii…malu o kan bila ingat balik..huahuaa..sy pernh share dgn si Tan saja ttg ni..

  4. @♣dya aien♣ wah beshnya da jadi kamceng..:)

  5. @nc bukan si jaky tu.ya ba apa kbr da dia tu..nah mula2 secret admire..last2 jadi hubby…best kan

  6. @Uzoeiy @ Zoi sapa ah ko admire tu zoi..sia guess 2 urg la – si gusitin salimon or si wee? haha

  7. haha..cath..dua-dua ooo..matai la kita! Tapi lain2 storynya eh..

  8. tettt,,,,secret admire,,,da lame da xde sa,,ngee

  9. haha..
    so sweeet… suka cara penulisan kamu, mcm sy berada disitu.. :D

  10. sambil nerap.. pelok bantei…
    kemdian.. haih…… terkenang kembali jaman2 tu… ( nice thread… i laik)

  11. Semasa belajar dulu ada 2 orang girl yg datang berterus terang yang mereka meminati saya secara diam. Dan akhirnya kami berkawan baik hingga kini saya dah beranak 5 dan mereka masing2 ada 3 anak.

  12. pernah ada secret admire ..adoi ..mengganggu ~

  13. secret admire :) biar la rahsia ^^

  14. secret admire yang terpendam nii ,
    heheee~

  15. sy da ad pkwe tp ad secret admire,,cne ni ek,,hehe

  16. @MakweGerrardalah napa mcm tu? nak kena pilih betul2 ni. takut menyesal di masa hadapan.:)

  17. アヌム ちゃん~~

    Salam.jalan2 singgah sini..nice blog :)
    jom tengok sakura dekat blog saya^^
    http://frommetoyou85.blogspot.com/

  18. Me pernah ade..me dulu suke kat satu jejaka ni..oh well time sek men dulu la..and guessed what he was my own teacher.muahahahahaha…

    He knew i liked him so much!And i think he also the same.But apparently he said that he was at that time 32..he got to get marry with the girl that was chose by his own mother..sad..huhuhu

    so i wish him good luck.and afteri left the school i never contacted him ever again…

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv Enabled