Sikit punya berlagak….

“Saya ni lama sudah tidak naik Teksi Pakcik. Hari ini saya mau p tengok kereta saya di workshop. Pakcik pernah nampak kah kereta Mazda RX Sport warna hitam di Kota Marudu, 1 saja di Kota Marudu, itulah kereta saya.”

Kata-kata di atas adalah kata-kata yang diluahkan oleh seorang penumpang lelaki dalam kereta sewa yang saya naiki tadi. Penyataan yang dia nyatakan tanpa sesiapa yang bertanya kepadanya dan dia luahkan ketika dia mahu turun di kawasan perumahan Likas. Dari perbualan awal dia dengan penumpang lain dalam kereta sewa tersebut dia menyatakan dia adalah seorang guru.

 

Aduh..sikit punya berlagak. Saya pula yang malu. Kalau ya pun ada kereta mewah, syukulah bah. Tidak payah canang 1 dunia. Malu oh…

 

Leave a comment ?

19 Comments.

  1. Oh! ini jenis orang yang inda payah layan ni…kasi turun dia di tengah jalan jak..baru sedar sikit..mentang2 guru naik gaji hahaha..

  2. LOL! Sakit perut saya baca ini Kay. Ada orang yang saya kenal gaya begini. Tidak lah boleh kasi kalah cakapan dia. Padahal bukan kaya mana pun. kereta pun masih hutang. hahahaha

    Manusia.

  3. Hahahaha. Aduii.. mau jg ka btau? Suda la kunu ‘lama suda nda naik teksi’. Ada jg tu org yg sy kenal yg mau2 la bah org tau kereta drg byk 4WD, rumah banglo, branded stuffs etc. Secara halus dia tayang2. Hahaha. Nda tau la sm ada dia sgja ka nda tp kwn sy yg sorg kaya pun, jauh beza dgn perangai dia. buli tau jg bah slalunya org yg btl2 humble sm pura2 humble. (LOL. Adaka pura2 humble? ;p)

    p/s: cmna dia mau ajar murid dia jd humble ni? hahaha ;)

  4. hahaha punya lucu ni org…i think dia just mau petrify diri dia ja sbb dia x dpt terima kenyataan yg naik teksi, biasalah, sombong kan…huhu..pathetic..

  5. dia perasan dia hebat….menyampah…. :mad:

  6. setiap manusia ada caranya tersendiri.
    kita tak tau pandangan orang lain tentang kita. ada kemungkinan apa yg kita tuliskan di dlm blog kita juga ada tanda2 berlagak, kita tak perasaan .

  7. dia niat mau kasi tau kau ba tu kay tapi melalui si pakcik…

  8. haha… kebaruan kali bah tu :lol:

  9. mm…org yg blagak mmg susah mau bjaya kn sis…susah btul la..

  10. adei..cam pernah jua terjumpa situasi begini, kinum-kinum seja aku dengar

  11. dei mintapuji o!. napa tu pakcik nda balas…
    ‘woo..hebat kerita ko nak..tapi sian..masuk woksop kan?’

  12. mikirayou urang begini ni..deiii..saya pun malu tu kalau ada orang mcm ni..dei merah padam muka sa..

    buat pa pula mau canang satu dunia …

  13. Hahahahaha….Kay, ko tia bilang “tak tanya pun”??? hehehehehe…just kidding

  14. astaga!! kin malu betul ba!! eeee…

  15. Hahaaha Mazda ka. Punya la penipu, mcmna dia tau dia saturang ja ada keta tu o. Wakakaa. Tapi the main point is dia memang berlagak la. So obvious. Kalo sia driver tu, terus direct cakap dengan dia aa macam gini…
    Me as driver: Ada ka?
    Cikgu berlagak: Ada apa tu, Pak Cik?
    Me: Sebab macam nda ada ni.
    Cikgu: Apa yang ada?
    Me: Ada sia tanya ka?

    :D Wuahahaa.

  16. minta puji juga tu cath…macam sama ngan sia punya customer….guru juga tu…sama2 kita di Ums dulu, ngam2 dia bikin insurans tpt sia….dia kasi renew insurans dia punya proton wira….tiba2 pula tida2 sia tanya dia kasitau….ini proton sia tida guna, simpan di rumah jak…sia guna itu Vigo….banyak bah keta sia tapi tida guna…..kalau ko nampak mukanya mesti ko kenal…

  17. kalau saya pasti malu sebab berlagak

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv Enabled