Wordless Wednesday #22: Phonetography

Photobucket

love the views

Photobucket

I was imagining the “titik lenyap” in Pendidikan Seni dan Visual when taking this picture. Dalam masa yang sama hairan juga kenapa itu tiang pendek ada di sana? They are built for what purpose actually?

Photobucket

Another “titik lenyap” application.

Photobucket

Tempat lunch dulu-dulu

Photobucket

Banyaknya kereta!

Apapun saya cinta itu langit!

All pictures are taken using Nokia E63 and edited with Picasa 3

Leave a comment ?

16 Comments.

  1. titk lenyap? what’s that kay? hehe

    • oh itu teknik lukisan dlm Pendidikan Seni dan Visual bah tu Ngiau. satu benda dari besar (yg dekat kita) sampai kecil n x nampak (jauh). mcm tiang letrik, depan kita besar tp yg jauh makin kecil n lenyap kan..itu lah titik lenyap..:)

  2. aaahh sya ingat tu titik lenyap wlupun sya average seja dlm p.seni..hehe. cantik2 semua gmbr..uiinah tpt lunch dulu2 di jesselton kaitu :smile:

    happy wednesday! :grin:

    • hehe..iya Jesselton kunun tempat lunch dulu-dulu. Ada jg tu ala carte menunya yg affordable. selalu lah makan sana dulu, time kerja di KK lagi..sekarang inda pernha sudah..hehehe

  3. Tu tiang pindik-pindik tu untuk orang duduk menunggu kerita tepi jalan kali. Haha. :roll:

  4. waa…application apa ni sis?really impressive oo..

  5. Wa, now only I know what is the ‘titik lenyap’. Cool drawing technique hehee.

    I also like to take pictures with my phone. Siok kans. So easy. Just take out phone and snap.

    Tiang pendek is for people to sit on. Hahaa. Or sia rasa juga untuk prevent kereta pigi masuk. :D

    Selamat hari empat, Kay!

    • hi Arms selamat hari 4 juga. lebih mudah bah sbnrnya ambil gmbr guna phone..
      kalo time tidak panas sangguplah duduk sana tiang pendek tu, kalau tengahari x sanggup lah..heheh

  6. hmm..sy suka juga melukis guna teknik ‘titik lenyap’ tu cath..guna pencil, paling sa suka campur ton-ton gelap ke cerah…

  7. Kay sa suka pic number 2. Very nostalgic..

  8. Ofis sy dkt sgt sama tmpat ko lunch dulu2 tu haha.
    tiang2 pendek tu utk duduk2.

  9. Adehh fail sy kalau bab pendidikan seni ni! Hahha.. But nice shots even pakai hp ja! :)

  10. wow kay ko main HP suda skg kan..he he sa mals ni mau bawa2 dslr sa..tunggu pas upgrade bar sa active balik la

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv Enabled